torstai 30. syyskuuta 2010

SYYSHAIKEUTTA?

Vaikka tunnustaudun EHDOTTOMASTI kesäihmiseksi, kuulaat syysaamut ja pimeät illat saavat minussa aikaan ihmeellisiä oireita. Tarvitsen kynttilöitä, lohturuokaa, lukemista ja paksuja villasukkia sekä pehmeää sohvaa. Koiraakin on ihan mukava rapsutella - eikä kiire mihinkään, pikemminkin asiat jäävät tekemättä???

Olen alkuviikon kuluttanut kahlaamalla kaikki mahdolliset ruotsalaiset ja tanskalaiset sisustus- sekä ruokalehdet.
Lopputulos - koti joutuu taas muutoksille ja minun pitänee muuttaa Tanskaan tai etelä-Ruotsiin. Tanskassa taitaa iskeä kyllä kieliongelma? Kaiken oppii kait kun haluaa...

Tanskalainen tapa sisustaa ja tehdä ruokia on minusta äärettömän kotoisa, lämmin ja skandinaaville sopiva, vaikkakin osa sielustani rakastaa ranskalaista maalaisromantiikkaa, MUTTA ne ovatkin todella lähellä toisiaan!

Koska syksy on muutoinkin oppimisen ja hyvien päätösten aikaa kesän velttouden jälkeen, olen myös päättänyt tutustua vanhan tuttuni asuinsijaan Saaremaalla. Ken tietää vaikka ensi kesänä Ranskan sijaan kirjoitankin blogia sieltä...? Ainakin hrra Höger, olisi tyytyväisempi muutaman tunnin automatkaan kuin kolmeen päivään...Toisaaltaan sekin osaa arvostaa ranskalaista vapautta olla emäntänsä kanssa terassilla ja tutkailla paikallisia daameja;o)



Jos kuitenkin palaisimme ruokaan...Sipoon kalamiehet ovat kalastaneet hienosti ja ruokalistamme on ollut tosi kalavoittoista...Savusilakkalaatikkoa sinihomejuustolla, purjoperunasosekeittoa savulohella ja katkaravuilla, haukipullia, kalaa paistettuna, valkoviinissä keitettynä, vihanneksilla ja jopa "suomalaista surf and turfia" limemarinoitua siikaa kananpojalla - melko mielenkiintoista! Mielessäni on jo käynnyt lukuisia kertoja, miksi kukaan yrittäjä ei hoksaa tarttua näihin loistaviin kalastajiin ja avaa rantaan kunnon ruokapaikkaa tai ainakin savustus- ym. myyntiä. Onko halukkaita? Taidan haastaa Hjalliksen, siinähän he ovat ihan kulmillasi. Tuotteet taatusti tuoreita, lähiruokaa!!

Viikonloppuna tapasin hurjan joukon vanhoja, mukavia ystäviäni ja meillä ilta meni kasariluvun tunnelmissa - kiitos vaan teille kaikille, jotka tunnistavat itsensä tästä porukasta!
Sen illan musa- ja hodarifiiliksistä sunnuntaiaamuna söimme kunnon "mättöaamiaisen" eli


AMERIKKALAISIA PANNUKAKKUJA MUSTIKKASIIRAPIN KERA

4 dl vehnäjauhoja
3 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
3 dl maitoa (kermaa)
2 kananmunaa
2 tl vanilijasokeria
1 tl sulatettua voita
liraus ruokaöljyä
1 dl Dolfin "Noir&Blanc Hot Chocolate Mix" tai mitä vaan suklaata kaapissa on!

Aineet sekaisin ja paista voissa pannulla. Päälle ISO loraus mustikkasiirappia.



SINIHOMEJUUSTOPARSAMUFFINEJA

4 dl vehnäjäuhoja
2 rkl jotain leseitä, siemeniä tai puurohiutaleita
1 tl leivinjauhetta
suolaa
pippuria
jauhettua muskottipähkinää
keitettyä parsakaalia
sinihomejuustoa
50 g sulatettua voita
2 kananmumaa

Taas helppoa kun heinän teko, kaikki sekaisin ja muotteihin. Uuniin 200 astetta ja noin vartti.


RAPEAA PEKONIA

No jokainen tietää miten pekonin paistaa, mutta jos et halua käryä (ja lopputulos liki yhtä hyvä) laita mikroon lautaselle pari talouspaperia ja pekonit siihen päälle. Tehosta riippuen pari kertaa 2-3 minuuttia ja voilá!


KOLMENJUUSTON PAAHTOLEIPIÄ

Meillä pidetään chevrestä, mozzarellasta ja jostain "haisevasta" birestä. Eli mitä vain juustoja ja voileipägrilliin tai paista voissa pannulla, kaksi leipää päällekkäin ja kaikki juustot, vähän pippuria siellä sisällä. Toki aina voi lisätä hyppysellisen chiliä ja valkosipulia tai jättää pois;o) NAM!


Kyytipoikana tietty tuoretta appelsiinimehua ja Cavaa, nämä tuskin esittelyjä kaipaavat!


Ainakin joku perheestämme osaa nauttia brutaalista syömisestä!

Niin ja muistutus kaikille

SILAKKAMARKKINAT KAUPPATORILLA 3.-9.10.!!!

Ei kommentteja: