keskiviikko 15. syyskuuta 2010

SYKSYN TUULIA JA LÄMPIMIÄ HERKKUJA

Nyt jos koskaan tarvitaan lämmintä ruokaa ja PAAAALJOOON kynttilöitä, pienenä lisänä muutama punaviinilasillinen.

Lihapataohje ei ehkä sovellu arkiruoaksi, paitsi jos sen tekee parissa erässä, eli tänään aloitat, syöt huomenna - maku vain paranee.

Lohikeitto on taasen melkoista fastfoodia, eli jos puolituntia aikaa sen ehtii!


LIHAPATA DAUPE
4 hengelle


800 g naudan rintaa tai hirveä/riistaa
oliiviöljyä
pullo punaviiniä
100 g pekonia
1 porkkana
sipulia
valkosipulia
250 g tomaatteja (kalttaa, jos et halua kuoria tai käytä säilöttyjä)
sieniä/tatteja, mitä metsästä on löytynyt
suolaa
yrttejä; salviaa, rosmariinia, timjamia tai mitä sinulla on!
50 cl konjakkia
lihalientä/vettä


Kaikki pataan lisänä nesteet ja katso että lihat peittyvät, eli lisää vettä jos tarvitsee. Kypsytä miedolla lämmöllä useita tunteja ja tarkista nesteen määrä. Pata on valmis kun neste on likimain haihtunut ja liha "murenee" sormiin.
Lisänää perunaa/makaronia ja raikasta salaattia.



JUUSTOINEN KALA/LOHIKEITTO

perunaa
porkkanaa
sipulia
kalaa
Koskenlaskija-sulatejuustoa
ruokakermaa
maustepippuria
mustaapippuria
sirtuunan kuorta tai sitruunapippuria
TAI Fiskkrydda Granitista (vielä isompi TAI)  meidän kalamausteseos joka korvaa likimain kaikki muuta mausteet;o)
laakerinlehti
ripaus chiliä
tilliä
ruohosipulia
Keitä ainekset kalaa lukuunottamatta kypsiksi.
Lisää juusto ja kerma, kalat, hauduta hetki ja tilli sekä ruohosipuli.
Lisänä paahdetut hapan/saaristolaisleivät ja MAITO!



Mukavana iltalisänä viinin kaveriksi



VIIKUNOITA LAVENTELIHUNAJAN JA VUOHENJUUSTON kanssa

Eipä muuta kun viikunat lohkoiksi, lisää hunaja (sekoita hunaja ja laventeli mieluiten jo aikaisemmin, jotta ehtii maustua) päälle nokare chevre-juustoa.

Simplement!


Nyt nauttimaan syyssäästä ja lenkille koiran kanssa joka mieluiten nukkuisi....missä on ne koirat jotka haluavat ulos heti aamusta???



Ei kommentteja: