keskiviikko 1. syyskuuta 2010

SYKSY TULEE - VAAN EI HAITTAA MITÄÄN!

NYT ON AIKA VIIMEISTÄÄN...

Lopettaa lomailut ja alkaa olla viimeinen hetki nostaa pellosta ylös ne mitä sinne vasta hetki sitten laitoimme.
Hyvällä tai huonolla menestyksellä.
Itse olin tänä kesä ensikertalaisena "peltoilijana", toki olen koko ikäni seurannut mummoni ja vanhempieni sekä appivanhempieni maatöitä, mutta nyt keväällä päätin itse pärjätä!
No kuinka siinä kävi...?
Hyvin ja huonosti. Täytyy myöntää.

Saimme loistavan saaliin kesäkurpitsoista, yrteistä, perunoista, punajuurista, salaateista, kaaleista, pinaatista, MUTTA tomaattimme pettivät meidät täysin (ensi vuonna on kasvihuone! Jos joku haluaa eroon vanhoista ikkunoistaan, otan ne mielelläni rakennusprojektiin, en nimittäin halua mitään uutta ja suoraviivaista kasvihuonetta, vaan vanhan, ränsistyneen ja vetoisan -  eli ...).
Josta johtuen hukumme vihreisiin tomaatteihin!

Pari yötä tuskaillessani muistin elokuvan "Paistetu Vihreät Tomaatit" - mistä sinäänsä ei apua, on muuten ihan katsottava elokuva. Tillitin sen ruokaohjeen toivossa! No ne jotka sen ovat nähneet tietävät kuinka siinä kävi, mutta sen jälkeen selailin vanhoja jenkkiläisiä ruokaohjeita ja tässä muutama:




PAISTETUT VIHREÄT TOMAATIT

1 kanamuna, rakenne rikottu
1,5 dl piimää
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppu-, ruis- tai maissijauhoja
1 tl suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

Yhdistä muna ja piimä. Sekoita puolet vehnäjauhoista ja kaikki muut kuivat aineet.
Leivitä tomaatit ensin pelkässä vehnäjauhossa, sitten kasta muna-piimäseokseen ja sitten pyörittele
jauho-mausteseoksessa.
Lisää pannuun öljy, paista rapeiksi ja ripottele sormisuolaa päälle.


HILLOTUT VIHREÄT TOMAATIT

1 kg pieniä vihreitä tomaatteja
1 l vettä
1 rkl merisuolaa

Mausteliemi:
4 dl vettä
21/2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
5 kokonaista neilikkaa
1 kanelitanko
1 rkl sinapinsiemeniä

Pistele tomaatiti haarukalla tai viillä. Kiehauta vesi ja suola. Keitä tomaatteja siinä 10 min. Nosta ylös ja kalttaa/kuori.
Sekoita kattilaan mausteliemi ja keitä tomaatteja miedolla lämmöllä, kunnes ovat läpikuultavia.
Siirrä tomaatit purkkeihin ja siivilöi liemi päälle.
Valmiita noin viikon kuluttua.

Näillä ohjeilla ja terveisillä että mausteyrttisekoituksemme ovat onnistuneita ja toimitamme niitä 30 ja 50 g pusseissa!


SATO TALTEEN JA SIENEEN!!

Ei kommentteja: