keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

WAPPUHYVÄÄ!

Ilma näyttää lupaavalta, ainakin osittain... Lehdet ja nettisivustot täynnä mitä herkumpia ruokaohjeita juhliin. Oma vappu taitaa kulua uusia kokeiluja tehdessä.

- Pinaatti-rucolapannarit parmesanilastuin
- Seesamisiemenbagelit yrttilevitteellä ja paahdetuilla pinjansiemenillä
- Mansikkainen katkarapusalaatti
- Perunasalaatti virhreän parsan sekä yrttien kera
- Savulohipihvit wanhanaikaisella munakastikkeella
- Appelsiinilla maustettu suklaakakku vadelmatuorejuustotäytteellä

Puutarhakokeilut jatkuvat ja nyt vuorossa kesäkurpitsan, pinaatin, erilaisten punajuurien esikasvatus ja koulinta, sekä maa-artisokkien "raivaus". Yritit sekä chili kasvavat kuumeisesti, eli luvassa hyvää maustesatoa pitkin kesää. Toivotaan vaan luonnon olevan mukava, koska tuotteemme kasvavat "villinä ja vapaina".

Sipoolaisille kalastajille odotamme runsaita saaliita, niin pääsemme savustamaan ja kokeilemaan muita uusia kalaherkkuja - kommentit tulossa.

Yksi kevään perussuosikki kyllä yli muiden:
Savustettu silakkafile, välissä home- tai vuohenjuustoa ja rutkasti tilliä sekä ruohosipulia! Lisänä "röyssypottuja" eli pieniä (mieluiten uusia) kypsiä perunoita. Sekoita kuumien perunoiden joukkoon suolaa, pippuria, valkosipulia, yrttejä ja tuorejuustoa sekä voita tai smetanaa. Syö hyvällä ruokahalulla!

Tästä siirtymä. Käy kurkkaamassa nettisivustoa www.properuna.fi ei hassu.

Nyt Herkullista Wappua Kaikille!

Ei kommentteja: